Erven en schenken


Heb jij of heeft iemand in jouw directe omgeving spaargeld, beleggingen of ander vermogen? Dan is het goed om er bij stil te staan dat er hoop belasting bespaart kan worden. Dit wordt gerealiseerd door optimaal gebruik te maken van de wet en regelgeving. Als Belastingadviseur zijn wij dan ook op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen in de wetgeving omtrent erven & schenken en dragen wij zorg om uw zaken zo nauwkeurig mogelijk behandelen. 

Schenken

Wil jij jouw kind helpen met een studie, een nieuwe auto of met de aankoop van een huis? wij zorgen ervoor dat de schenking optimaal  en zo gunstig mogelijk wordt uitgevoerd. hierdoor. Er zijn een tal van mogelijkheden om de schenking uit te voeren, bijvoorbeeld: schenken op papier of een schenking in geld of goederen.  

Belastingvrij schenken?

Jaarlijks kun je een bedrag belastingvrij schenken aan je kinderen, familie of aan goede doelen. In sommige gevallen kun je gebruik maken een verhoogde vrijstelling.

Erven

Jammer genoeg ontkomt niemand eraan, er komt een moment dat jijzelf of één van je dierbaren (plots) komt te overlijden. In de meeste gevallen dient er een aangifte erfbelasting gedaan te worden.

 

Het afwikkelen van de erfenis dient nauwkeurig afgewikkeld te worden. Een eenvoudig ogende situatie kan al gauw veranderen in een complexe situatie door onvoorziene omstandigheden, denk hierbij aan de wet & regelgeving die om de hoek komt kijken, of een testament aan de erfgenamen.

Óók merken wij vaak dat de mogelijkheden niet optimaal benut worden, wat resulteert in een lager rendement en een hogere belasting van de erfdelen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een lagere bijdrage voor zorgkosten, door tijdig het vermogen te verlagen of over te hevelen. 


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!

Snel even sparren?